my love


Saturday, 11 August 2012

dalam hidup ini banyak perkara dan masalah boleh terjadi.....ada yg lucu menggelikan hati, ada yang geram membuatkan marah berasap2, ada yg sedih menangis sjalah...ada yg tkut mnyeramkan....harhgggggg...11 Ogos 2012...hari ni aku  keluar pergi ke perpustakaan dkt Batu 7, Kota Sentosa bersma rumateku  karen jessicca dan kwn ku yg sorg lagi norfarhana....asalnya pergi ke library hndak mncari buku rujukan untuk kkp...cari punya cari tak jumpa juga buku rujukan..hampir sejam lebih kmi lepak kat library tu...bca brmcm2 majalah....kira2 jam 11 lbih cmtu lh kmi balik dr lbrary tu...then,,kmi plan nak prgi shopping...tmp yg prtama kmi tju ialah teng3....alahhh,, super save jer tu...kmi cari brg perhiasan untuk digunakan hias asrama paras 1...mklumlah asrama terbuka baru nak trhegeh2 cari brg prhiasan..hahhahaha,,,cari punya cari tak juga jumpa brg yg nak dibeli...huhhhhhh,,,stressss!!...plan nk bli bunga hiasan,tp ya ampun...mahal glerrrrr..plan dibatalkan..cuma riben jer yg kmi beli..hemmmm... then, plan ke3, kmi cdg nk prgi shopping..kmi masuk lah kt junrong spermarket 2..kt tingkat ats mmg jual bnyk pkaian..kmi pusing seluruh bhgn atas kdai tu cari dan tngok baju yg brkenaan...ttpi diut xda, mcm mna nak bli...alamakkkkkkk...saya dn farhana turun dan kluar dr sprmarkt tu n terus prgi ke bank mbik duit...punya lah jauh pusing mbik duit kt bank..prgi maybank, ya ampun bnyak nak mmpus org...then, prgi bsn...oh noooooo!!!...SYSTEM OFFLINE..pttlah xda org mbik duit kt ctu...ingtkan smngat nak prgi bank tu 1 pn xda org...harhhhh,,patah balik lg prgi maybank..arhh, malu nya muka..baris punyalah panjang dan x putus2...tp xpa,,dh tkdir cmtu kot...hahaha,,
then,, kmi prgi smula ke sprmarket yg td...msti tggalkan brg kt luar la pulak...dh lah org kt ctu x lyan..slamber je dia, llaki..dh org x lyn, letaklah brg sendiri kt locker tu..pas tu, org tu ckp "oiii"..pa oi oi",... ingt xda nama ka...aq blas la balik,"dh korg x layan kmi letaklah brg sdiri"..trus dia diam...GERAM btul tym 2...dia ingat aq ni tkut sgt ke dgn org...slagi org yg aq x knal slgi tu aq x tkut...elehhhhhhh!!...then, kmi msuk smula kt dlm kdai tu..kmi beli lah baju yg kmi trget...lpas settle smua baju yg dibeli, kmi truskan destinasi mmbeli kasut ttp dlm kdai yg sma...ingat kan nak bli kasut kuliah td,,,hbis stok lah pulak!!!...stressss!!..aq x jd bli..kwn ku sja lah yg bli ksut, itupun untuk kasut raya...
settel smua bli kasut..kami balik dan kluarlah dr sprmarket 2...suddenly....tettt,tettt,tettt punya lah bising..nak tau apa itu..itulah scanner kt luar sprmket 2 yg bbunyi tym kmi nk kluar td...apa lagi trkejut lah kmi tym 2...smua mata mmndang ke arah kmi...mkin scanner tu bbunyi makin lah aq brmain dgn bnda tu...hahahhahha,,,muka aq slamber jer...dtg sorg llaki yg td tu, trus dia mbil plastik kt tngn aq...amboiiii!!,,dia ingat aq ni pncuri...dia blom tau lgi aq ni ank siapa....ptt lah scnner tu brbunyi,, detecting scnnner yg ada kt baju tym kmi byr kt kaunter td x ditanggalkan...mmg pn bnda tu detect...nsib lah bukan bju aq..kwn ku yg lain smuanya malu..aq jer yg slamber..hahhahha,,,
lastly,,,kmi pn balik smbil ketawa...hahahah,,,sgt lucu...nsib x menyebelahi kmi lg,,,kmi trtinggal bas...alamak!!!....tp xpa,,van pun bnyk....so, kmi naik van lah..apa yg susahnya...heheheh,,,setengah jam kmudian,,kmi pn tiba kt campus..kaki pun dh rsa longgar nak ptus....huhuuuuu,,,its time to relax!!...

No comments:

Post a Comment